Identitetsforvaltningen i Horten kommune er flyttet til skyen

Skrevet av DNI | 3 minutter lesetid

Identitetsforvaltningen i Horten kommune er flyttet til skyen

Horten kommune sin strategi er først og fremst å ta i bruk gode løsninger i skyen der dette gir klare forbedringer. Et eksempel på dette er evalueringen av on-prem løsningen Life Cycle Server opp mot skyversjonen DNI Cloud Platform. Et argument de verdsatte spesielt var muligheten til å benytte egne ressurser til å sette opp og drifte løsningen. De har benyttet DNI som sparringspartner og satt opp sin løsning på egen hånd.

 

DNIs nye IDM-løsning som driftes i DNI Cloud Platform, automatiserer alle de ulike oppgavene som IT må gjøre når nye ansatte starter opp, endrer rolle eller slutter. Informasjon om ansatte og elever hentes fra datakildene og alle brukere og grupper i Active Directory eller Azure AD oppdateres og er korrekte til enhver tid. Siden løsningene er basert på mikroservices-arkitektur, kjører alle tjenestene helt isolert fra hverandre. Det gir økt sikkerhet, mindre kompleksitet og større fleksibilitet.

 

DNI Cloud Platform benyttes av mange, men foreløpig er Horten kommune den eneste som har satt opp og konfigurert løsningen på egen hånd.

 

Raskt og enkelt å sette opp integrasjoner mellom ulike tjenester

DNI Cloud Platform håndterer ikke bare identitetsstyring, men alt av integrasjoner mellom ulike tjenester en virksomhet har behov for. Som for eksempel datautveksling mellom tredjepartsløsninger, utrulling og administrasjon av Microsoft Teams, passord-reset med ID-porten og håndtering av tilgangsrettigheter til eksterne konsulenter og vikarer.

 

Horten kommune har blant annet satt opp en egen løsning spesielt for politikere for å gi tilganger og rettigheter til personer som ikke er ansatt i kommunen.

 

"DNI Cloud passer oss utmerket med sin åpne løsning der vi sikkert og enkelt kan sette opp og konfigurere vår løsning slik vi vil ha den. Vi har brukt mye tid på å lage standarder i Active Directory som plattformen nå vedlikeholder. Vi har også vært i stand til å bygge egne løsninger på plattformen som er utrolig kult. Dette er en løsning som kan løse flere av våre behov innen datautveksling og automatisering. "  Jonas Forsbakk, IT-rådgiver, Horten kommune

 

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver blogger som er verdt å lese.
Følg bloggen for en sniktitt på fremtiden!

Andre vil også lese